Over Ark InSight

Sinds 7 april 2010 is ark onderzoeker Gerrit Aalten oprichter en voorzitter van de in Nederland gevestigde stichting Ark InSight. Gerrit is geboren in 1952 en betrokken bij het ark onderzoek vanaf 1975.

gerrit aalten

Hij groeide op met het verhaal van de ark van Noach zoals het wordt verteld in de Heilige Schrift en zag in 1960, op achtjarige leeftijd, de eerste illustraties van de ark in een bijbel-studieboek.
Als tiener werkte Gerrit in een dierenpark. Het was toen dat het verhaal van de ark van Noach, met dieren in kooien, tot leven kwam en zijn interesse voor de ark werd opgewekt.
Gerrit verzamelde allerlei boeken, foto’s, video’s, gravures enz. over de ark van Noach en de berg Ararat.
Hij reisde verschillende keren naar Armenië om te speuren naar ark-sporen in cultuur en geschiedenis en interviewde een verscheidenheid aan mensen hierover.
Gerrit bracht veel tijd door op en rond de berg Ararat tijdens de vele bezoeken aan de Ararat regio in Turkije en beklom de berg op zoek naar de ark.
Door de jaren heen bestudeerde en documenteerde Gerrit elk mogelijke ooggetuigeverslag, hield lezingen en exposities over de ark en het ark onderzoek.
Hij werd drie maal door de Universiteit van Istanbul uitgenodigd om een presentatie te geven  op een internationaal Berg Ararat en Ark van Noach symposium. (2005, 2008, 2010)
Door zijn ervaring wordt Gerrit beschouwd als een werelddeskundige op het gebied van ark-onderzoek en ooggetuigenverslagen en hij beschouwt de ark als een erfenis voor de gehele mensheid.
Gerrit staat in contact met een internationale groep van ark onderzoekers.

Gerrit is betrokken bij de recente ontdekking van een prehistorisch houten bouwwerk in de ijskap van de berg Ararat, herontdekt door zijn oude ark-vrienden, een Chinees/Turks team, waarvan allen overtuigd zijn dat het bij deze ontdekking om niets minder gaat dan de legendarische ark van Noach. Gerrit was uitgenodigd de bewijzen te zien en om vervolgens deel te nemen aan drie persconferenties in april en mei 2010 in Hong Kong, Peking en in Nederland om zijn licht te laten schijnen over deze meest intrigerende archeologische ontdekking.

Gerrit’s vrouw Ricky ondersteunt haar man in het ark onderzoek en vergezelt hem op zijn onderzoekstochten. Ricky trad op als moderator tijdens de persconferentie die in Nederland plaatsvond op 11 mei 2010.

Persconferentie Nederland
Persconferentie Nederland
Stichting Ark InSight is opgeheven per 1 maart 2019
Waalre, Nederland